Spor Haberleri

Antrenör Gelişim Semineri Gerçekleştirildi

Antrenör Gelişim Semineri Gerçekleştirildi

Yaklaşık 2 bin antrenör, koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun hazırladığı online eğitim sistemiyle seminere katıldı. Toplam 4 grupta oturumlar halinde gerçekleştirilen seminerde Ankara, İzmir ve Konya’dan canlı bağlantılarla antrenörlere video konferans metoduyla son gelişmeler görüntülü olarak anlatıldı. Katılım ücretinin alınmadığı seminere katılan antrenörler 2021 yılı için de antrenörlük vizelerini yapma hakkı kazandı.

“BU SIKINTILI SÜRECİN GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

Tüm gruptaki antrenörlere canlı bağlantı yapan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, 2021 yılının 2020’den daha iyi geçeceğine inandığını söyledi.

Başkan Şahin, “Bu hastalık en çok da bizleri birbirimizden alıkoydu. Her sene birlikte yaptığımız gelişim seminerimizde bu defa sizlere video konferans yoluyla seslenmek durumunda kaldım. Bu sıkıntılı sürecin bir an evvel geçmesi en büyük dileğimiz. 2020 yılı planladığımız gibi camiamız için  çok iyi bir şekilde başlamıştı. Ocak ayında yapılan Türkiye Şampiyonalarımız, hemen ardından Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz Turkish Open ile yıla büyük bir mücadele içinde başlamıştık. Maalesef Mart ayından itibaren tüm dünyayı koronavirüs pandemisi esir aldı. Başta olimpiyat ve paralimpik oyunları olmak üzere birçok spor organizasyonu ertelendi ya da iptal edildi. Bizim her zaman nihai hedefimiz sporun zirvesi olan olimpiyat ve paralimpik oyunlarıdır” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIĞIMIZIN TEDBİRLERİNİ UYGULUYORUZ”

Pandemi nedeniyle planlarında değişiklikler yaptıklarını vurgulayan Başkan Şahin, “Teknik ekiplerimiz yaşanan gelişmelerin ardından hızlı bir şekilde programını yeni tarihlere göre planladı. Bir süre ara vermek durumunda kalsak da sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sağlık tedbirleri talimatları doğrultusunda antrenmanlarımıza devam ettik. Bakanlığımızın sağladığı imkanlar sayesinde tüm dünyada dezavantaj olarak görülen unsurları avantaja dönüştürdüğümüzü düşünüyorum. Sporcularımız bu zorlu dönemi en az kayıpla geçirdiler. Düzenlenen ilk uluslararası organizasyona Kasım ayında Hırvatistan’da katıldık ve ülke olarak zirveye çıktık. Bu da zorlu süreçte doğru çalışma yöntemini uyguladığımızı gösterdi. Eğer pandemi nedeniyle mani bir durum olmazsa 2021 yılı taekwondo sporu için hızlı bir tempoda geçmeye aday. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir engel çıkmazsa Mayıs ayı içinde büyükler Avrupa şampiyonası ve erkeklerde olimpiyat eleme müsabakaları yapılacak. Temmuz ayında olimpiyat oyunları, Eylül ayında paralimpik oyunları ve Ekim ayında da büyükler dünya şampiyonası planlamamız içinde yer alıyor. Tokyo’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Kadınlarda tarihimizde ilk defa 4 sporcuyla tam takım katılacağımız olimpiyat oyunlarında elemeler sonunda erkek sporcularımızla da temsil edilmeyi arzuluyoruz. Paralimpik oyunlarına ise 6 sporcu ile tüm kategorilerde katılmayı başaran tek ülkeyiz. Tokyo’da ülkemizi temsil edecek her sporcumuz madalya adayıdır. Bugüne kadar katıldığımız tüm olimpiyat oyunlarında madalya kazanarak emsalsiz bir başarıya imza attık. Japonya’da düzenlenecek dünyanın en büyük spor organizasyonunda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve herkesi gururlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“YENİDEN BİR ARAYA GELEBİLMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ”

Yaşanan gelişmenin camianın tüm paydaşlarını olumsuz etkilediğinin altını çizen Şahin, “Koronavirüs pandemisi siz antrenörlerimizi ve kulüplerimizi de zor durumda bıraktı. Bunun farkındayız. Sporumuz fiziksel mücadele ve temasa dayalı olduğu için birçok spor branşından daha fazla negatif anlamda etkilendik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Bakanlığımızın sağlık tedbirleri kapsamında kademeli olarak salonlarımız açıldı ve antrenmanlar yeniden başladı. Elbette ki vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili endişeleri nedeniyle henüz tam randımanlı bir çalışma ortamı oluşmadı. Federasyon olarak bizler elimizdeki imkanlar dahilinde sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda 2021 yılı vizelerinin ücretsiz olmasını sağlayarak ufak da olsa bir katkı sağlamak istedik. Türkiye şampiyonalarımız için bir faaliyet programı oluşturduk. Bunları elbet gerçekleştirmek istiyoruz ancak bu konuda bakanlığımızla ortak hareket ediyoruz. Şu anda en büyük önceliğimiz doğal olarak insan sağlığı. Maalesef bu virüs yakın temas ile bulaşıyor. Sağlıklı olmak için spor yaparken kimsenin sağlığından olmasını istemiyoruz. Bu nedenle tüm önlemleri uygulamak ve talimatları gözeterek hareket etmek durumundayız. Aşının ülkemize gelmesi ve tatbik edilmesinin ardından hızla eski normalimize döneceğimizi düşünüyorum. Sizlerle yeniden bir araya gelmek ve sporumuzu yapabilmek için sizler gibi sabırsızlanıyoruz” ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.









Yiğit Taekwondo